0
    0
    Košík je prázdny

    Všeobecné obchodné podmienky

    25.1.2021

    1. Úvodné ustanovenia

    Obchodné podmienky upravujú vzťah medzi firmou H a S Nitra spol. s r. o. a kupujúcim. Všetky dodávky tovaru a služieb podliehajú obchodným podmienkam. Zákazník prijíma platnosť obchodných podmienok odberom tovaru, výrobkov, materiálov a služieb u predávajúceho a týmto aktom vstupujú pre neho do platnosti.

     

    2. Kontaktná adresa a pracovná doba

    Sídlo spoločnosti: H a S Nitra, spol. s r. o., Široká 21, 949 05 Nitra
    Obchodné priestory, servisné stredisko, sklad: Široká 21, 949 05 Nitra
    Tel./fax: +421 37 6503 501 - 2, +421 37 6510 094
    Mobil: +421 903 423 192
    Pracovná doba: Pondelok - Piatok: 8:00 hod. - 16:30 hod.

     

    3. Dealer

    Dealerom sa môže stať každá fyzická alebo právnická osoba, ktorá sa preukáže výpisom z obchodného registra ďalej len (OR), alebo živnostenským listom, kde má ako predmet podnikania uvedené „kúpa a predaj spotrebných materiálov, kúpa a predaj kancelárskej techniky“. Dealer nie je koncovým zákazníkom, ale predáva tovar ďalej tretím osobám.

    Vzťah medzi distribútorom a dealerom sa riadi obchodnými podmienkami, reklamačnými a záručnými podmienkami a ak nie sú týmito dokumentmi upravené inak príslušnými ustanoveniami Obchodného zákonníka.

     

    4. Zákazník

    Zákazníkom sa rozumie koncový užívateľ, ktorý nakupuje tovar výlučne pre svoju spotrebu.

     

    5. Ceny tovarov

    Ceny tovaru v dealerskom cenníku sú výhradne určené pre predajcov výpočtovej a kancelárskej techniky. Každý dealer má svoje vlastné prihlasovacie meno a heslo na internete, s ktorým si môže zakaždým prezrieť aktuálne ceny produktov.

    Ceny sa môžu meniť aj bez predchádzajúceho upozornenia na základe denných zmien kurzov, nákupných podmienok, dostupnosti tovaru a pod.

     

    6. Objednávanie tovaru

    Objednávku možno doručiť:

    • osobne
    • telefonicky
    • poštou
    • faxom
    • e-mailom
    • e-shop

    Na objednávke je potrebné uviesť skladové číslo objednávaného tovaru, množstvo, požadovaný termín dodania, spôsob dopravy, kontaktnú osobu a tel. číslo.

    Dealer si je vedomý zodpovedností a možných následkov plynúcich zo zneužitia pridelených mien a hesiel ktoré dealer používa pre vstup do internetového obchodu.

    Predávajúci môže na uskutočnené objednávky, ktoré boli zrealizované prostredníctvom internetového obchodu poskytnúť rôzne výhody (zľavy, darčeky, doprava zdarma a pod.).

    Pre odoslanie tovaru ktorý je skladom v ten istý deň ako je prijatá objednávka je potrebné doručiť objednávku do 14.00 hod. Po doručení objednávky neskôr nevieme zaručiť, že balík bude odoslaný v ten istý deň. Doručenie spoločnosťou UPS je nasledujúci pracovný deň.

     

    7. Finančné podmienky

    Odber na hotovosť: každý nový dealer a zákazník nakupuje tovar na platbu vopred, alebo platbu v hotovosti.

    Kreditný systém: umožňuje odber tovaru na faktúru so splatnosťou do výšky prideleného kreditu. Výška kreditu a splatnosť faktúr sa stanovuje a prehodnocuje podľa interných pravidiel na základe celkovej hodnoty odobraného tovaru a platobnej morálky partnera. Partnerovi je možné dočasne a na vopred stanovené časové obdobie navýšiť kredit pridelením dočasného kreditu, predovšetkým na pokrytie sezónneho nárastu obchodov. H a S Nitra, spol. s r. o. si vyhradzuje právo neprideliť kredit v prípade, ak existujú pochybnosti o plnení záväzkov odberateľa.

    Platba vopred od partnera s prideleným kreditom môže byť v prípade:

    • opakované nedodržiavanie dohodnutej splatnosti faktúr
    • faktúry po splatnosti v čase novej objednávky
    • posledného nákupu zrealizovaného pred šiestimi mesiacmi
    • objednania tovaru, ktorý nie je bežne skladom (tovar na objednávku)

    Obnovenie odobratého alebo neplatného kreditu závisí výhradne na rozhodnutí H a S Nitra, spol. s r. o.

    Penalizácia: dealer a zákazník sa zaväzuje uhradiť faktúru v dohodnutej lehote splatnosti a zároveň súhlasí s tým, že v prípade nedodržania termínu platby mu môže byť fakturovaná zmluvná pokuta vo výške 0,05% z nezaplatenej sumy za každý deň oneskorenia.

    Dátum úhrady: peňažný záväzok za prevzatý tovar je splnený pripísaním platenej sumy na účet predávajúceho, respektíve uhradením do pokladne predávajúceho.

     

    8. Doklady

    Pokladničný doklad: obsahuje všetky potrebné, zákonom dané náležitosti.
    Faktúra: štandardne vystavená faktúra obsahuje všetky zákonné náležitosti. Odovzdáva sa pri osobnom odbere tovaru, alebo sa posiela spolu s tovarom. V prípade zmluvy o prenájme sa jedná o elektronickú faktúru.
    Dodací list: je súčasťou dodávky a je na ňom uvedené množstvo a druh tovaru, prípadne výrobné a záručné čísla.
    Záručný list: ak si to druh tovaru vyžaduje, je súčasťou dodávky a obsahuje výrobné číslo tovaru.

     

    9. Odber a preprava tovaru

    Osobný odber: tovar je možné vyzdvihnúť osobne v pracovných dňoch:
    Pondelok - Piatok od 8:00 hod. - 16:30 hod.

    Preprava tovaru:

    • rozvoz v rámci Nitry
    • prepravná spoločnosť UPS

    Kontrola zásielky – pokiaľ kupujúci zistí nekompletnosť alebo poškodenie zásielky pri dodávke tovaru prostredníctvom prepravcu, musí túto skutočnosť vyznačiť na prepravnom liste, resp. spísať záznam o poškodení zásielky. Ak zásielku dostal nepoškodenú, ale v balení chýba tovar alebo je zamenený, musí uplatniť reklamáciu ihneď od prevzatia dodávky, inak sa dodávka považuje za kompletnú a bez chýb.

    Vrátenie tovaru – tovar je možné vrátiť iba po vzájomnej dohode predávajúceho a kupujúceho.

    Pozastavenie dodávok – dodávateľ môže zastaviť dodávanie tovaru dealerovi a zákazníkovi , ak má minimálne jednu faktúru po lehote splatnosti viac ako 5 dní, alebo má prekročený kreditný limit. Tovar je naďalej rezervovaný a môže ho dostať po úhrade príslušných faktúr, alebo po zmene kreditného limitu.

     

    10. Cena za prepravu

    Manipulačný poplatok:

    • osobný odber zdarma
    • rozvoz v rámci Nitry 1€ bez DPH

    Prepravná spoločnosť UPS s doručením nasledujúci pracovný deň od objednania:

    • do 150€ bez DPH 5€ bez DPH
    • nad 150€ bez DPH zdarma
    • nadrozmerný tovar (nad 15kg) a paletový odber sa účtuje individuálne a na základe dohody.

     

    11. Spätný odber odpadu

    Podľa § 54a ods. 14 a § 54c zákona 223/2001 Z.z. O odpadoch v znení neskorších predpisov naša spoločnosť H a S spol. s r. o. zabezpečuje spätný odber, ktorý je možné uskutočniť len na mieste kde sa nachádza spoločnosť. Spätný odber je odobratie elektronického zariadenia a príslušenstva (kopírky, tlačiarne) od majiteľa na likvidáciu.

     

    12. Práva a povinnosti predávajúceho

    Predávajúci je povinný:

    Dodať na základe objednávky potvrdenej predávajúcim kupujúcemu tovar v dohodnutom množstve, kvalite a termíne a zabaliť ho alebo vybaviť na prepravu spôsobom potrebným na jeho uchovanie a ochranu. Zabezpečiť, aby dodaný tovar spĺňal platné právne predpisy SR. Odovzdať kupujúcemu najneskôr spolu s tovarom v písomnej alebo elektronickej podobe všetky doklady potrebné na prevzatie a užívanie tovaru a ďalšie doklady predpísané platnými právnymi predpismi (návody v slovenskom jazyku, záručný list, dodací list, daňový doklad).

    Predávajúci má právo stornovať objednávku, ak z dôvodu vypredania zásob alebo nedostupnosti tovaru nie je schopný dodať tovar kupujúcemu v lehote určenej týmito obchodnými podmienkami alebo v cene, ktorá je uvedená v internetovom obchode, pokiaľ sa s s kupujúcim nedohodne na náhradnom plnení. O stornovaní objednávky bude kupujúci informovaný telefonicky alebo e-mailom a v prípade úhrady kúpnej ceny alebo jej časti mu budú finančné prostriedky vrátené v lehote do 14 dní na ním určený účet, pokiaľ sa s predávajúcim nedohodne inak.

     

    13. Práva a povinnosti kupujúceho

    Kupujúci je povinný:

    Zaplatiť predávajúcemu dohodnutú kúpnu cenu v dohodnutej lehote splatnosti vrátane nákladov na doručenie tovaru. Nepoškodzovať dobré obchodné meno predávajúceho. V prípade, že to vyžaduje predajný proces, potvrdiť svojím podpisom prevzatie tovaru na dodacom liste alebo inom dokumente, ktorý je na potvrdenie prevzatia tovaru určený. Pravidlo platí rovnako aj v prípade, že tovar je doručený formou prepravnej služby.

    Kupujúci má právo na dodanie tovaru v množstve, kvalite, termíne a mieste dohodnutom zmluvnými stranami v záväznom akceptovaní objednávky. Kupujúci má taktiež právo na neprebratie objednaného tovaru alebo služby v prípade, že sa nejedná o špeciálnu objednávku.

     

    14. Záverečné ustanovenia

    Kupujúci odoslaním objednávky potvrdzuje, že si tieto obchodné podmienky prečítal, oboznámil sa s ich obsahom a v celom rozsahu im porozumel a súhlasí s nimi. Všetky právne vzťahy vznikajúce medzi zmluvnými stranami sa riadia právnymi predpismi SR. Na právne vzťahy medzi predávajúcim a spotrebiteľom pri zásielkovom predaji sa vzťahuje Občiansky zákonník a osobitné predpisy. Ak niektoré otázky nemožno riešiť podľa ustanovení uvedených v obchodných podmienkach predávajúceho, riešia sa príslušnými ustanoveniami Občianskeho alebo Obchodného zákonníka.